Jakiego smartfona kupić?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Milord
    odpowiedział(a)
    A czy ktoś z Panów posiada Xiaomi Redmi Note 4?
    Zastanawiam się nad opcją 4/64 i można takie cudo kupić za około 800,- z EU dystrybucji. Da się coś lepiej w tym budżecie? (Oprócz Hujawiem)

Zostaw komentarz:

• mikko1
    odpowiedział(a)
    Miałem P9 i nie miałem problemu z WiFi. Łapał mi sieć domową nawet 20m poza domem. Odnośnie GPS faktycznie były problemy z gubieniem sygnału i Endomondo, ale na samym początku, na pierwszych wersjach oprogramowania. Od Androida 7.0 z EMUI 5 raz mi się zdarzyło, że Endomondo zgubił połączenie GPS. Bateria natomiast trzymała mi spokojnie dobę i teraz koleżanka, która kupiła ode mnie tej telefon działa nawet do 2 dni (mniejsze użycie telefonu). Także P9 naprawdę polecam. Aczkolwiek można już P10 kupić w tym budżecie, wspomniany Mate 10 lite, także jest w czym wybierać

Zostaw komentarz:

• Clip
    odpowiedział(a)
    A ja mam P9 i ma duzy problem z antenami. WiFi dziala znaczaco gorzej niz np w Samsungu S5. Kiepsko dziala bluetooth jak nosze w kieszeni i mam na uszach sluchawki to juz potrafi przerywac, zeby swobodnie sluchac muzyki musze go nosic na klacie.
    czasami potrafi tez rwac polaczenie z zegarkiem ktory nosze na rece.
    to samo z gps jak jezdzilem na rowerze czy to z endomondo czy z runkeeperem to notorycznie gubil mi zasieg i odzyskuwal po kilkunastu minutach przez co zawsze skracal trase. Bylo to tak wkurzajace ze kupilem sobie zegarek garmina.
    Podobno to jest problem metalowej obudowy. W P9 lite który jest plastikowy jest duzo lepiej.
    co do baterii to od maja zeszlo do 2400mAh z oryginalnych 3000 wiec tez slabo.

Zostaw komentarz:

• mikko1
    odpowiedział(a)
    spj Właśnie głównie ze względów bezpieczeństwa (no i wygody) wolę mieć płatności w telefonie Jednak, jeśli nie jest to dla Ciebie istotne, to polecam Huawei Mate 10 Lite. Ja akurat używam wersji Pro i tu wszystko, na czym Ci zależy działa SUPER Na P9 były podobnie
    Jeśli jednak z jakiegokolwiek powodu wolisz Xiaomi, to Mi A1 jest dobrym wyborem z uwagi na czystego Androida, a to z kolei oznacza dłuższe wsparcie i częste aktualizacje No i nie każdemu pasuje interfejs MIUI

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    mikko1 dzięki za odpowiedź
    Co do NFC, to jestem świadomy, że nie mają, ale jakoś mnie do tego nie ciągnie, wystarczy, że karty bankowe to mają :P
    Natomiast jak współpracują Xiaomi z O3 przed FL, to chętnie bym dowiedział się od kogoś.
    Dzwonienie bez wybierania głosowego i muzyka po bluetooth mnie interesuje, bez tego dyskfalifikuję telefon w przedbiegach.

Zostaw komentarz:

• mikko1
    odpowiedział(a)
    spj Osobiście polecam Huawei/Honor. W tym budżecie znajdziesz Huawei P9 lub Honor 8 lub nawet Honor 9. Można też już pomału ustrzelić Huawei P10. Ja miałem P9 i bardzo dobrze gadał po BT z moją O3FL
    Z ciekawych telefonów jeszcze Huawei Mate 10 Lite. Bardzo dobry telefon, który obecnie już kosztuje coś 1200 zł nowy w oficjalnej dystrybucji (np. x-kom)

Jeśli jednak korzystasz/planujesz w najbliższym czasie zacząć korzystać z płatności zbliżeniowych telefonem (osobiście naprawdę polecam), odradzam Xiaomi Mi A1, Mi 5x i Mate 10 Lite z uwagi na brak modułu NFC.

Zostaw komentarz:

• spj
    odpowiedział(a)
    Obecnie mam Samsunga Galaxy S5 Neo, ale na wykończeniu.
    Chętnie przesiadłbym się na inną firmę. Myślałem o Xiaomi.
    Zależy mi, aby nie był mniejszy od S5, ale też nie przesadnie większy i nie wolniejszy, a przede wszystkim, żeby bez problemu gadał po bluetoothie z O3 z 2014 r.
    Na chwilę obecną zastanawiam się pomiędzy Mi 5X a Mi A1.
    A Wy koledzy co polecacie do 1000 zł z lokalnego rynku?

Zostaw komentarz:

• cichy_ocp
    odpowiedział(a)
    Zestawienie modeliXiaomi Redmi 4X vs Xiaomi Redmi Note 4 vs Xiaomi Redmi Note 5A szczegółowe porównanie danych technicznych. Zobacz ich podobieństwa i różnice.

Zostaw komentarz:

• Alex.under
    odpowiedział(a)
    A jaka jest roznica pomiedzy
    - Redmi Note 4 3/32
    - Redmi 4x 3/32
    - Redmi Note 5A 3/32

Cenowo prawie to samo, ale czym sie pewnie roznic musza bo jedna marka...

Zostaw komentarz:

• Matfiejkos
    odpowiedział(a)
    No nie ma, ale 64GB to całkiem przyzwoicie. Na Mi5 mam 26GB z 120 dostępnych. Użytkuję równo rok i nie oszczędzam ani na muzyce, ani na zdjęciach. Ale fakt faktem, żadnych aplikacji nie mam (tylko jakieś podstawowe plus wiadomo yanosik czy fb).

Zostaw komentarz:

• simka29@o2.pl
    odpowiedział(a)
    Panowie nie wiem jak edytować już opublikowany post, a zrobiłam ortografa " nie ma "

Zostaw komentarz:

• simka29@o2.pl
    odpowiedział(a)
    Mi6 niema slotu na kartę

Zostaw komentarz:

• simka29@o2.pl
    odpowiedział(a)
    A co w nieco większym budżecie?

Zostaw komentarz:

• Alex.under
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez pandzik Zobacz wpis
    Kup sobie mi6
    Do 1200,- bedzie ciezko...

Zostaw komentarz:

• pandzik
    odpowiedział(a)
    Kup sobie mi6. Ma niezły aparat. Lepsze aparaty to już budżet 1600 wzwyż.

Zostaw komentarz:

• simka29@o2.pl
    odpowiedział(a)
    Dzięki Czekam na dalsze sugestie....

Zostaw komentarz:

• Yarwa
    odpowiedział(a)
    A może huawei p10 lite, poniżej 1000pln z normalnej dystrybucji, z tym, że 32GB i 3GB RAM. wiem że pisałeś coś o 64GB ROM ale tutaj masz możłiwośc włożenia jeszcze karty SD, na która możesz z automatu dawać wszystkie foty.
    Sam ostatnio szukałem w takiej cenie smartfona i zakupiłem właśnie P10 lite po obejrzeniu tego co możliwe w tej cenie. Jakoś XIAOMI mi nie podeszły - po prostu jak dla mnie z XIAOMI jest jak z Iphonami, sa zwolennicy tego i tyle. XIAOMI mają napewno gorsze aparaty, a to jeden z twoich wymogów.

Aha i proponuje ci po reserchu w sieci pójść do mediamarkt bądź saturna tam jest duże prawdopodobieństwo, że będa wystawione wszystkie słuchawki którymi się zainteresujesz. Pomacasz, zrobisz fotki każdym, wejdziesz w menu, zobaczysz jak ci leży w dłoni, w kieszeni, czy jest cegła czy nie. Tak łatwiej podjąc decyzję niż patrząc na foty w monitorze. A kupowac tam nie musisz, jak znajdziesz coś taniej w sieci.

Zostaw komentarz:

• simka29@o2.pl
    odpowiedział(a)
    No to dalej nie wiem co kupić....

Zostaw komentarz:

• jendrek1975
    odpowiedział(a)
    Na pewno nie kupuj a3 i a5 od samsunga,mam obydwa,przesiadłem się z s4 mini i aparat gorszy niż w starszym modelu.

Zostaw komentarz:

• simka29@o2.pl
    odpowiedział(a)
    Chyba się nie zrozumieliśmy, mam dobry aparat fotograficzny- ale aparat nie zawsze ma się przy sobie dlatego pytam o przyzwoity telefon z dobrym aparatem

Zostaw komentarz:

• Gość
    Guest replied
    Zamieszczone przez [email protected] Zobacz wpis
    W lutym spodziewam się synka więc chciałabym telefon z w miarę przyzwoitym aparatem i większą pamięcią.
    Kup aparat fotograficzny - bezlusterkowca. Telefon zrobi przyzwoite zdjęcie tylko przy świetnych warunkach oświetleniowych, bo matryca jest mikroskopijna (nie chodzi o megapiksele, tylko o fizyczny rozmiar powierzchni światłoczułej). No i nie ma prawdziwego obiektywu.

Zostaw komentarz:

• simka29@o2.pl
    odpowiedział(a)
    Myślę, że tak 1000-1200 pln.... Nie musi być koniecznie Xiaomi....

Zostaw komentarz:

• Matfiejkos
    odpowiedział(a)
    Xiaomi nie słyną z dobrych aparatów, ale mają (przynajmniej mój Mi5) IMX298 - a była to swego czasu najlepsza konstrukcja montowana we wszystkich flagowcach. Jedyne co tu wadzi (podobno) to soft, i temu te zdjęcia są jakie są.

Moje zdanie nie jest do końca obiektywne, bo przesiadłem się z Nokii 5130, więc dla mnie w każdej kwestii to był szok i efekt wow, ale zaręczam Cię, że w dobrych warunkach oświetleniowych i trybie HDR da się naprawdę ładne, żywe i kolorowe zdjęcia robić.

Zostaw komentarz:

• tomash23
    odpowiedział(a)
    Podaj jaki masz budżet. Xiaomi nie słyną z dobrych aparatów.

Zostaw komentarz:

• simka29@o2.pl
    odpowiedział(a)
    Panowie wydzwaniąją do mnie z plusa żeby przedłużyć umowę.... Mam Samsunga J5 i trochę brakuje mi pamięci. W lutym spodziewam się synka więc chciałabym telefon z w miarę przyzwoitym aparatem i większą pamięcią. Nie chciałabym brać telefonu z plusa, wolałabym kupić w sieci. Tylko teraz pytanie co i gdzie żeby było najkorzystniej? Myślałam o jakimś Xiaomi, myślę że RAM min 4 a wewnętrzna 64. Jeśli któremuś z Was chciałoby się zgłębić w temat i udzielić rady będę wdzięczna

Zostaw komentarz:

Pracuję...